Aquarel papier opplakken

      Reacties uitgeschakeld voor Aquarel papier opplakken

Aquarelpapier kunt u opplakken op een watervaste multiplex plank.

Papier dat zwaarder is dan 360 grams hoeft in principe niet opgeplakt te worden.

U maakt het hele papier onder de kraan nat en legt het op uw plank. Na een minuut of vijf haalt u met een schone spons het overtollige water eraf en wrijft voorzichtig over het oppervlak, om het water en de luchtbellen onder het papier weg te krijgen.

U heeft van te voren 4 stroken zuurvrij plakband iets groter als uw papier klaargelegd. Deze stroken maakt u één voor één nat (niet kleddernat) met een spons. Deze strook laat u aan uw hand even inweken, zodat de lijm van het plakband plakkerig wordt. In een keer plakt u het plakband op de bovenrand van uw papier. De helft van het plakband over de plank de andere helft over uw papier.

Dit doet u vervolgens rondom, zodat alle kanten van het papier bedekt zijn met plakband. Nu is het zaak om de plank met opgeplakt papier plat liggend te laten drogen. Is alles droog dan kunt u aan de slag met uw aquarel.

checkHet meest gebruikte zuurvrije plakband is in de kleur wit verkrijgbaar. Ook is het zuurvrije plakband in de kleur bruin verkrijgbaar. Het bruine plakband heeft naar mijn idee meer plakkracht dan het witte en is wat steviger. Maar om de toonwaarde in uw aquarel beter te kunnen beoordelen heeft u eigenlijk wit plakband nodig.

checkU kunt dit uiteraard ook verkrijgen door een witte passe-partout te gebruiken als maatvoering.