Verf

Om te aquarelleren kunt u gebruik maken van tubes aquarelverf of napjes verf. U doet ontzettend lang met deze verf, daarom is het zeker van belang dat u goede kwaliteit artiesten verf aanschaft.
Welk merk u aan wilt schaffen is niet zo van belang, ieder merk dat te koop is, is van goede kwaliteit. U kunt denken aan Talens, Daeler-Rowney, Schmincke, of Winsor en Newton. Er zijn nog ontelbare soorten andere merken, die hier niet genoemd worden, die merken zijn van prima kwaliteit en ook de keus voor het merk verf  is zeer persoonlijk.

De kleurenkaart die geopend kan worden is geen aanbeveling, slechts een hulpmiddel om kleuren te kiezen!

 

Het gebruik van tubes is niet beter van kwaliteit dan napjes, of omgekeerd. De aanschaf van tubes of napjes is een persoonlijke keus. Het ene merk is zeer transparant en het andere merk is weer krijtachtiger, dus dekkender.

Het voordeel van tubes is dat u makkelijker een grotere hoeveelheid verf aan kunt maken in losse bakjes. Met napjes gaat dat minder makkelijk.

Vaak is het pigment van napjes krachtiger dan van tubes verf.

Klik op de tube dan opent
zich een willekeurige kleurenkaaart.
colory

 

 

De 6 kleuren die u nodig heeft om te starten zijn :

  1. Een tube koel en warm rood
  2. Een tube koel en warm blauw
  3. Een tube koel en warm geel.
    In principe kunt u met deze tubes rood, geel en blauw bijna alle kleuren mengen die u wilt. Om het als beginner praktisch en overzichtelijk te houden is het ook makkelijker dat u slechts 6 kleuren gebruikt.  In het begin is het toch al moeilijk genoeg om de juiste kleuren te mengen. Heeft u liever meer kleuren, dan kunt u deze kleuren onderling weer mengen. Probeer oefenmengsels te maken op een blad en schrijf daar dan de juiste mengkleuren bij, zodat u naderhand nog weet welke kleuren u heeft gebruikt.
  4. KIJK OOK OP PAGINA KLEURENMENGEN MET DRIE KLEUREN.

Kleurenkaart van Talens.